Rugpjūčio 15–17 dienomis Klaipėdos senamiestis prisipildys vasariško šurmulio – prie Žvejo paminklo, Dangės krantinėje, vyks jau trečius metus iš eilės organizuojama Klaipėdos vasaros mugė. Renginys, tapęs tradicija, kvies miestiečius ir svečius pasinerti į išskirtinę skonių, kvapų bei kūrybos patirtį.
„Tai tikra šventė akims ir skoniui“, – sako organizatoriai, pabrėždami, kad lankytojus pasitiks pripažinti Lietuvos dizaino kūrėjai. Mugės lankytojai galės įsigyti stilingos aprangos, unikalių interjero detalių, aromatų kūnui ir sielai, tauriųjų metalų bei gintaro papuošalų, kruopščiai kurtų rankų darbo gaminių namams. Nepamiršti liks ir mažiausieji – bus siūloma drabužių vaikams bei gardumynų augintiniams.
Maisto mylėtojams mugėje įsikurs „Sukurta ir pagaminta Lietuvoje“ gamintojų erdvė. Čia bus galima ragauti rankų darbo sūrių, šviežios duonos, natūraliai rūkyto mėsos gaminių, sūdytų lašinių, palendricos ir kaimiško skilandžio. Bitininkai kvies pasimėgauti įvairiais medaus gaminiais, o šeimininkių kepiniai vilios visų rūšių pyragais.
„Gurmanų alėja“ žadės tikrą kelionę po pasaulio skonius – nuo marinuotų alyvuogių, Italijos, Olandijos ir Latvijos sūrių, įdarytų paprikų, kanapių aliejų bei prieskonių, iki Kaukazo saldumynų, halvos, lukumo, ispaniškų čiurų. Mažieji aludariai pristatys tautinio kulinarinio paveldo gėrimus, o žuvies meistrai kvies įsigyti šviežios bei rūkyklomis kvepiančios žuvies, net marinuotos silkės iš garsiojo Silkės festivalio. Gurmanus stebins ir prancūziškos austrės bei rafinuoti gėrimai.
Smaližiams siūlomi ledai, šerbetai, saldūs vafliai ir kukurūzų burbuolės. Lauko restorane – tradiciniai patiekalai: kaimiška karkutė, kvapnūs šašlykai, bulviniai blynai, kibinai ir naminiai cepelinai.
Mugė veiks visą ilgąjį Žolinių savaitgalį – nuo 10 iki 20 valandos, kviesdama atrasti, paragauti ir pajusti Klaipėdos vasaros pulsą prie Danės krantinės.
Užsakomasis turinys